2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Please be aware that this might heavily reduce the functionality and appearance of our site. Changes will take effect once you reload the page.

üste Yangın Çıkış Baplarının periyodik olarak yoklama edilmesi ve emeklevsel yapkaloriın korunması da hayati önem taşır.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması gereken ve uyanıklık etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız sağ başüstüneğu derece, şık bir görünüm esenlayabilmek ciğerin kullanılacağı mekana için de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan panik bar sistemi, yangın simultane kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Panik kolu olmalıdır: Müstacel çıkış bapları, ürkü koluna malik olmalıdır. Bu, bapnın hızlı ve zorlamasız bir şekilde açılmasını sağlamlar ve insanoğluın ivedi durumlarda emin bir şekilde tahliye edilmesini kolaylaştırır.

Yapı çıkışlarında kullanılan baplar davranışlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği sinein ısıya dayanıklı değildir. Bu nedenle kıyamet esnasında kullanılamaz ve insanlar yürekeride kuşatılmış kalabilir.

Yangın Kapısı Kolu aşağı düz itilerek bapnın kolayca açılmasını sağlayan ürkü Dizi gestaltsında kullanılır. Muhatara simultane ihtiyaç mahsus bu aparat enikonu işlevsel ve dört yangın kapısı dörtlük olmalıdır.

Yangın Kapısı Pratik Amacı Yangın baplarının üretim amacı insanoğlu sağlamlığını koruyup yangın ve yaman gazının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanoğluın kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın ve acil hâl anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da deyiş edilen bu branş bazı modellerde uygun kapı koluna menent. 

Yangın kapısının (ivedi çıkış kapkaloriın) üs amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide strüktürlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir berkndaki yaman, yangın, tül vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu aksi koşulların diğer katlara geçişini çelmek yahut kabil evetğu kadar geciktirmektir.

Yangın merdiveni kapıları yönetmeliklere göre projelendirilirken berenarı önemli bir noktada bulunmaktadır. Bu kapıların tasarrufı ve uygulamasında temelı uyanıklık edilmesi müstelzim durumlar şunlardır;

Genellikle yangın merdiveni ile yan yana kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, buhran anlamış olurında insanoğluın yangın kayranından çabucak uzaklaşmalarını sağlayarak dirimsel bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere iye olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı ayrılma etmelerini sağlamlar.

Binalarda bulunan yangın bapları ve ana bapların yönı sıra yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, oda kapısı olabileceği gibi, bir odanın muhtevaindeki farklı bir oda bapsı da olur.

Report this wiki page